Nytt i biblioteket

Fant du det du lette etter?

Takk for din tilbakemelding

hva forsøkte du å finne?


Nytt i biblioteket

 • Taylor, Laini : Den ukjente drømmeren. Del 2.

  Det er drømmen som velger drømmeren, ikke omvendt. Den foreldreløse bibliotekaren Lazlo Ukjent har alltid fryktet at drømmen hans valgte feil. Fra han var fem år gammel har han vært besatt av den mystiske fortapte byen Jammer. I Jammer tårner mysteriene seg opp, og på toppen av det hele, så finnes det en blå jente i Lazlos drømmer. Lazlos undres på hvem hun er, og hvorfor hun føles så ekte. Fantasy for ungdomstrinnet. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Ready player one

  Året er 2045. Verden preges av lovløshet, fattigdom og energikriser. Tenåringen Wade Watts gjør som de fleste andre og bruker hvert eneste ledige minutt i onlinespillet OASIS, en fantastisk virtuell verden hvor du kan være hvem du vil og dra hvor du vil. Et eller annet sted i OASIS' mangfoldige univers har den avdøde skaperen James Halliday skjult et påskeegg, en skatt som gir finneren full kontroll over spillet og Hallidays enorme, etterlatte formue. For å komme på sporet av egget må spillerne løse en rekke gåter og vinne tre nøkler. Løsningen på gåtene ligger gjemt i opphavsmannens livshistorie og hans besettelse for åttitallets populærkultur. Filmen er basert på boken med samme tittel av Ernest Cline, og fikk terningkast 4-5 av norske anmeldere

 • Malmø, Morten : Glomma : fra Rørosvidda til Fredrikstad

  Bli med på ferden fra Aursundsjøen til Fredrikstad, der Glomma har sitt leie. I århudrer har byer og industrier vokst frem på breddene av Norges største elv. Boka er et portrett av stedene og byene langs Glomma, med fokus på elvas sentrale rolle på det enkelte sted. Forfatteren trekker historiske linjer og forteller historier om fremvekst, vekst og fall. Boken er rikt illustrert med fotografier.

 • Ekstedt, Niklas : Happy food : om sammenhengen mellom mat og lykke

  Svensk bestselger fra den velkjente kokken Niklas Ekstedt og vitenskapsjournalisten Henrik Ennart. I denne boken gjennomgår de ny viten om hvordan maten vi spiser kan endre både sykdomsbilde og generell lykkefølelse. I tråd med ny forskning viser forfatterne hvordan vestlig mat og livsstil er forbundet med en rekke psykiske sykdommer, på grunn av koblingen mellom hjernen og tarmbakteriefloraen. Mye er likevel innefor vår kontroll. Boken gir både fakta og en rekke oppskrifter som lover en sunnere og gladere hverdag, med friske, smakfulle og velduftende råvarer.

 • Dirdal, Ingeborg : To bluss og en grill : kokebok for folk på farten

  Denne boka inneholder oppskrifter på god turmat som kan tilberedes med enkle hjelpemidler. Her er mat som passer på tur med for eksempel bobil, båt eller på hytta. Mange av rettene har tilhørende vintips. En liste over praktiske flyttbare kjøkkenredskaper er også med. Rikt illustrert.

 • Mytting, Lars : Søsterklokkene

  Langt oppe i Gudbrandsdalen, for lenge siden, fødtes et tvillingpar som var sammenvokste fra hoften og ned. Som voksne arbeidet de som billedveversker, og det ble sagt at vevene spådde fremtiden. Da tvillingene døde, støpte faren deres to kirkeklokker til minne om dem. Klangen var så kraftfull at klokkene ble viden kjent, og et landemerke som reiste seg over Butangen i lange tider, frem til 1880. Da kommer de nye tidene til bygda, og tre skjebner krysser spor: en ung prest, en tysk stavkirketegner, og Astrid - en tjenestejente fra gården Hekne, der tvillingparet i sin tid ble født. Dette er den første boken i en triologi.

 • Hjorth, Vigdis : Lærerinnens sang : roman

  Den tiende april 2016 gikk Lotte Bøk fra sitt gamle hus ved Akerselva til sin arbeidsplass på Kunsthøgskolen, uten en anelse om hvordan hennes liv skulle komme til å endre seg i løpet av de nærmeste ukene. Og på grunn av noe som for andre muligens ville kunne fortone seg som tilfeldigheter. Lotte Bøk er en engasjert foreleser i dramatikk på skuespillerlinja ved Kunsthøgskolen. En dag ber avgangseleven Tage Bast om å få lov til å lage en film av undervisningen til noen utvalgte lærere, men også av livet deres utenfor skolen. Lotte er først skeptisk, men gir så etter. Bast vil gjerne komme hjem til henne, for å finne ut om det er samsvar mellom liv og lære. Etter hvert som arbeidet skrider fram, utviskes grensene mellom dem. Hva skjer med et menneske som har følt seg ganske trygg i rollen og i livet sitt, men som plutselig sitter i en kinosal og får se seg selv med en annens utforskende blikk? Lærerinenns sang er en roman om å bli grundig rokket i sin selvforståelse.

 • Moyes, Jojo : Jenta som ble igjen

  Et gammelt portrettmaleri forbinder to kvinneskjebner. I 1916 gjør hotelleieren Sofie Lefevre alt hun kan for å beskytte menneskene hun elsker, mens ektemannen Edouard kjemper ved den franske fronten. Da tyskerne okkuperer landsbyen hennes, tvinges Sophie til å ta et valg som får fatale konsekvenser. Et århundre senere henger et portrett av Sophie hjemme i stuen hos Liv Halston, en ung kvinne som sørger over sin avdøde ektemann. Et tilfeldig møte med politimannen Paul snur tilværelsen hennes på hodet, og gir nytt håp for fremtiden. Men lykken er ikke garantert, og store prøvelser venter Liv. De knytter seg til portrettet av Sophie.

 • Arnaldur Indridason : Fluktruten. 3.

  Krigen har kommet til Skandinavia. I Petsamo i Finland, helt ytterst ved Barentshavet, venter en ung kvinne på at forloveden skal komme fra København. Den unge paret planlegger å reise hjem til Island med skipet Esja. Men forloveden dukker aldri opp på møtestedet, og kvinnen blir tvunget til å reise alene. Da hun stiger i land på Island, kryr det av amerikanske soldater i gatene. Våren 1943 blir et lik skylt opp på stranden ved Nautholsvik. Et annet sted blir en ung mann grovt overfalt av amerikanske soldater. Samtidig forsvinner en ung kvinne som har tilbrakt mye tid med amerikanske soldater. I etterforskningen av de tilsynelatende ulike sakene blir Flovent og Thorson satt på sitt livs største prøve.

 • Nordlund, Gerd Karin : Trädgård för ovana : dikter

  Mitt svar på ett tilltalMånga år har gått och jag hörde interösten Nu äntligen här i trädgårdenblir jag vän med mig själv Sitterunder det lugna trädet Stam och rotFörlåter mig själv och känner att nuär det stilla veckan Stolta träd somger frukter Mangon hänger tung itunna gröna snören Nu hör jag sångenPRESSRÖSTERDet finns en befriande enkelhet i Gerd Karin Nordlunds andra diktsamling Trädgård för ovana. Det är en enkelhet som uppstår genom att dikten har forcerat sina hinder, lagt undan sina vapen och ytliga gester. Dikten leker inte verklighet; den är en del av världen. /---/ Hon skriver minnets dikt. Trädgård för ovana är en enkel och vacker samling och bekräftar för mig att Nordlund är en av de riktigt viktiga samtida poeterna.- Kristian Lundberg, Helsingborgs DagbladOm debuten Genom ett hål i väggen (Ellerströms, 1998):Genialiskt enkel poesi som berör.- Magnus Snygg, Borås TidningDet är verkligen en lycka att få lov att läsa en poet som varken säger för mycket eller för litet, utan som känner sitt ämne och språk. Detta kommer kanske att vara årets händelse inom den svenska samtida lyriken.- Kristian Lundberg, Kvällsposten Gerd Karin Nordlund är född 1945 och uppvuxen på Åland. Trädgård för ovana är hennes andra diktsamling.

 • Nordlund, Gerd Karin : Genom ett hål i väggen : dikter

  Gerd Karin Nordlund är född 1945 och uppvuxen på Åland. Detta är hennes debutbok.Diktsamling.

 • Nordlund, Gerd Karin : Det magiska huset

  I hemmet finns farmor och farfar, far och mor och två äldre systrar. Lyckan är svår att fånga, men Majken drar sig undan till olika rum i det magiska huset, där hon får vara ifred. Hon vill ha tankero. Då hjälper läsningen av gamla tidningar på översta vinden eller också sitter Majken i kammaren där hon sover med föräldrarna. Hon betraktar eett intressant fotografialbum. Salen är också ett rogivande rum. Två stora snäckor som farfar haft med sig från Amerika.

 • Trysnes, Olaf : Veien til båtførerprøven

  Boken presenterer teorien du trenger å kunne for å bestå båtførerprøven. Du får en enkel, men grundig innføring i navigasjon, sjømannskap og sjøveisregler. Du lærer om motoren og fremdriftssystemet, sikkerhet om bord, miljøet i skjærgården, meteorologi, kommunikasjon og førstehjelp. En rekke råd og tips gjør deg bedre rustet til å takle ulike situasjoner til sjøs. Stikkordslisten gjør boken aktuell som oppslagsverk etter at du har fått båtførerbeviset. En arbeidsbok og et eget nettsted er utarbeidet til boken.

 • Klann, Magne : Bobilguiden

  BOBILGUIDEN, Sørlandet og Østlandet beskriver 432 steder du kan overnatte med bobil eller campingvogn med tekst, dronebilder og kart. Dette er den første boka i sitt slag i Norge. Forfatteren har tidligere gitt ut HAVNEBOKA i 3 bind. BOBILGUIDEN er bygget opp etter samme oversiktlige suksessoppskrift med avsluttende omtaler på her side. For båtfolk har slike bøker eksistert siden 50-tallet. Endelig har campingfolket fått tilsvarende! BOBILGUIDEN Sørlandet og Østlandet gir informasjon om campingplasser, bobilplasser og fricamping i Agder (ø og v), Telemark, Buskerud, Vestfold, Østfold, Oslo, Akershus, Hedmark og Oppland. Bok 2 (Nord-Norge) og 3 (Vestlandet) i serien kommer i 2018/19.

 • Coelho, Paulo : Hippie

  I sin mest selvbiografiske roman til nå gir Paulo Coelho oss gjensyn med hippiegenerasjonens drømmer om fred og forandring. Paulo er en ung mann som gjerne vil bli forfatter, lar håret vokse og reiser rundt i verden på leting etter frihet og tilværelsens dypere mening. En reise som omfatter alt fra å bli arrestert som terrorist under det militære diktaturet i Brasil i 1970, til å møte den unge kvinnen Karla i Amsterdam. Sammen bestemmer de seg for å reise til Nepal på den magiske bussen. Underveis opplever paret, som har et helt spesielt kjærlighetsforhold, at de begge forandrer seg fundamentalt og finner nye verdier i livet.

 • Hurum, Jørn H. : Geologiske turer i Oslo-traktene

  I Oslo og omegn finnes et utall forskjellige bergarter, unike fossiler og rike malmforekomster. Denne boken inneholder tips til 10 korte turer med interessante geologiske steder som mål. Hver tur presenteres med geologiske historier. Turene er ment som en start på en utforskning som kan gjøres overalt hvor det finnes stein. Rikt illustrert med bilder og kart. Omtalen er utarbeidet av BS.

 • Buthler, Dan : Hevneren. 6.

  Sett utenfra er Christopher Silfverbielke en suksessrik forretningsmann, men i realiteten er han en iskald psykopat og seriemorder. Etter et tvungent opphold på en anstalt for psykisk helsevern, er han tilbake i samfunnet. Han har hatt godt tid til å pønske ut sin neste plan: han skal bli politiker! For å ta seg inn i det svenske folkets hjerter, må han forsere noen hindringer på veien - inkludert sin nemesis Jacob Colt, hvis familieliv ble smadret av Silfverbielke. På sin side har også Colt utnyttet tiden til å legge noen planer for Silfverbielke. Dette er den sjette boken i serien og kan leses separat, da boken inneholder et resymé.