Vanningsrestriksjoner Nes kommunale vannverk

Fant du det du lette etter?

hva forsøkte du å finne?

Oppdatert informasjon 4. juni 2018

Vanning med åpen slange, spreder og svetteslange tillates ikke.

Svetteslange er en slange som ligger i blomsterbed eller lignende og drypper vann hele tiden.

Kontroll

Nes kommunale vannverk vil utføre vanningskontroller i sitt forsyningsområde.

Befolkningsvarling via UMS

Det er i dag også sendt ut varsling via UMS til abonnenter i  forsyningsområdet.

Har du ikke fått varsel? Du kan enkelt gå inn å registrere eller endre kontaktinformasjon via denne lenken: https://www.nes-ak.kommune.no/publisert-innhold/teknisk-og-eiendom/telefonvarsling/

Vanningsrestriksjoner

Vi nyter i disse dager et nydelig sommervær. En bedre start på sommeren skal vi lete lenge etter.

Bakdelen med et slikt rekordvær er at vi bruker vann som aldri før. For å sikre nødvendig beredskap ved evt. brannutrykninger, og nok vanntrykk til oss alle, innføres det herved vanningsrestriksjoner for alle våre abonnenter fra og med 23. mai 2018.

For at hageeiere skal ha mulighet til å holde liv i blomster og prydbusker gis det tillatelse til å vanne manuelt med slange påsatt spylemunnstykke. Gressplener tåler normalt tørke, og vannverkene kan ikke prioritere omfattende plenvanning i tørre perioder.

Vanning med spreder eller åpen slange er derfor ikke tillatt. Det er heller ikke tillatt å fylle bassenger av forskjellige slag med åpen slange. Fylling med spylemunnstykke vil ta noe lengre tid, men sikrer samtidig at alle naboer beholder et godt vanntrykk.

Vi ønsker dere gode sommerdager videre – med fornuftig vannbruk.

Vanningsrestriksjonene gjelder inntil annen beskjed gis. Har du spørsmål, ta kontakt med oss på telefon 63 91 10 00 eller postmottak@nes-ak.kommune.no

Publisert: 23.05.2018 17:56:34
Sist endret: 23.05.2018 17:56