Vanningsrestriksjoner Nes kommunale vannverk

Fant du det du lette etter?

hva forsøkte du å finne?

Oppdatert informasjon 05. juli

Det er i disse dager rekordvarmt vær uten nedbør. Stort vannforbruk har medført et høyt uttak av vann fra vannkildene. Det er ikke ventet at det kommer regn av betydning i juli. For å sikre nødvendig vannforsyning til forbruksvann og brannberedskap, innføres det skjerpede vanningsrestriksjoner for alle våre abonnenter fra og med 5. juli 2018.

Forbud mot all bruk av slange innføres med umiddelbar virkning.

Alle hageslanger skal til enhver tid være frakoblet utekran/tappepunkt. Det er ikke tillatt å fylle bassenger av forskjellige slag med slange. Vannrestriksjonene gjelder for alle som er tilkoblet det kommunale vannverket.

For at hageeiere skal ha mulighet til å holde liv i blomster gis det tillatelse til å vanne med kanne. Gressplener tåler normalt tørke, og kommunen kan ikke prioritere omfattende plenvanning i tørre perioder.

Vanningsrestriksjonene gjelder inntil annen beskjed gis. Kontroller vil bli utført. Vi ønsker dere gode sommerdager videre – med fornuftig vannbruk.

Oppdatert informasjon 27. juni

Vanningsrestriksjonen opprettholdes

Vi minner om at hagevanning og annen unødig vannbruk må begrenses, da det enda ikke har kommet betydelige mengder nedbør. Varmt vær uten nedbør medfører et veldig høyt vannforbruk, og det tas mer vann ut fra vannkildene våre enn det kommer inn. Vanning med åpen slange, svetteslange eller spreder er derfor fortsatt ikke tillatt. Vanningsrestriksjonen opprettholdes på ubestemt tid.

Kontroll

Nes kommunale vannverk vil fortsatt utføre vanningskontroll

Oppdatert informasjon 4. juni

Vanning med åpen slange, spreder og svetteslange tillates ikke.

Svetteslange er en slange som ligger i blomsterbed eller lignende og drypper vann hele tiden.

Kontroll

Nes kommunale vannverk vil utføre vanningskontroller i sitt forsyningsområde.

Befolkningsvarling via UMS

Det er i dag også sendt ut varsling via UMS til abonnenter i  forsyningsområdet.

Har du ikke fått varsel? Du kan enkelt gå inn å registrere eller endre kontaktinformasjon via denne lenken: https://www.nes-ak.kommune.no/publisert-innhold/teknisk-og-eiendom/telefonvarsling/

Vanningsrestriksjoner

Vi nyter i disse dager et nydelig sommervær. En bedre start på sommeren skal vi lete lenge etter.

Bakdelen med et slikt rekordvær er at vi bruker vann som aldri før. For å sikre nødvendig beredskap ved evt. brannutrykninger, og nok vanntrykk til oss alle, innføres det herved vanningsrestriksjoner for alle våre abonnenter fra og med 23. mai 2018.

For at hageeiere skal ha mulighet til å holde liv i blomster og prydbusker gis det tillatelse til å vanne manuelt med slange påsatt spylemunnstykke. Gressplener tåler normalt tørke, og vannverkene kan ikke prioritere omfattende plenvanning i tørre perioder.

Vanning med spreder eller åpen slange er derfor ikke tillatt. Det er heller ikke tillatt å fylle bassenger av forskjellige slag med åpen slange. Fylling med spylemunnstykke vil ta noe lengre tid, men sikrer samtidig at alle naboer beholder et godt vanntrykk.

Vi ønsker dere gode sommerdager videre – med fornuftig vannbruk.

Vanningsrestriksjonene gjelder inntil annen beskjed gis. Har du spørsmål, ta kontakt med oss på telefon 63 91 10 00 eller postmottak@nes-ak.kommune.no

Vanningsrestriksjonene innebærer følgende:

• Forbud mot vanning med spreder
  • Forbud mot bruk av åpen slange
  • Forbud mot bruk av svetteslange/dryppvanningsanlegg

Vanning med håndholdt slange påsatt spylemunnstykke er tillatt

Publisert: 23.05.2018 17:56:34
Sist endret: 23.05.2018 17:56